Izložba Alternative film video 2008

Soundscapes of Memory

Izbor : Aleksandra Sekulić

 

Zvuk – okidač sećanja, sredstvo oslobađanja sećanja, rekonstrukcija procesa sećanja. Od eksperimentalnog konstruisanja zvuka, formalne parafraze defragmentacije sećanja, do ponovnog izmišljanja nedostajućeg zvuka, konceptualnog odgovora interpretaciji sećanja. Pejzaži zvuka nude šetnju vođenu zvukom kroz posebne individualne imaginacije, koje se ujedinjuju u žamor galerijske interpretacije.

 

236.

WE ARE NOT ALONE

08:38 min

Hrvatska

Režija : Igor Lušić

Produkcija : UPSfilm, UMAS

 

Stroj je svaka naprava koja prenosi ili pretvara energiju. Naprava za povećanje vrijednosti sile, izmjenu pravca njezinog djelovanja ili povećanja brzine kojom se obavlja neki rad. Bez mehaničke sile ne može djelovati. Plankton označava zajednicu živih organizama koji plutaju pri tom ne raspolažući vidljivim sposobnostima za kretanje. Ukoliko izgube neophodan kisik uguše se. Ovim radom želim pokazati kako se vjerovanje se ne svodi na vjerovanje u nadnaravne sile, božanstva i sličnu svakodnevnu uporabu te riječi, već na vjerovanje u istinitost i neistinitost određenog suda. Tijelo je mehanički stroj, ali mozak je živ, a misli se kovitlaju i sustižu jedna drugu. Kad prestane djelovanje mehaničke energije stroj staje, kad plankton izgubi tekućinu – umire, ništa ne dolazi ni iz čega i nije samo po sebi. Naše vjerovanje zasniva se na promatranju tih procesa ali ono što ne možemo objasniti često mistificiramo pridavajući neobjašnjivom elemente božanskog ili nadnaravnog. Vjerovanje u istinitost ili neistinitost određenog "događaja" zasnovano je na našoj percepciji. Percepcija je uvjetovana društvenim i kulturološkim backgroundom i sposobnostima svakog od nas pojedinačno ne možemo znati što je istina. Možemo samo vjerovati samo što je za nas istinito.

 

GER GER

 

287.

WHAT THE FUCK

06:00 min

Nemacka/ Austrija

Režija : Ger Ger

Direktor fotografije : Ger Ger

Produkcija :Ger Ger

Scenario : Ger Ger

Montaža : Ger Ger

Glumci : Ger Ger + Jakob Kort

Muzika : Ger Ger + Jakob Kort

 

Američki indijanci žive u ograđenim indijanskim rezervatima u vremenu kada su znakovi surove istorije potpuno iščezli. Spomenici koji podsećaju na gubitak su retki i praznina ostaje. U periodu od dva sata bilbord u Juti pretvoren je u efemerni interactivni memorijal. Istraživanje istorije i sećanja, značenja i interpretacija, viskija, tangoa i fokstrota.

 

287.

LUXOR 22.145

03:00 min

Nemacka, Austrija

Režija : Ger Ger

Direktor fotografije : Ger Ger

Produkcija : Ger Ger

Scenario : Ger Ger

Montaža : Ger Ger

Glumci : Ger Ger + Jakob Kort

Muzika : Ger Ger + Jakob Kort

 

Motelski performans odigrao se u vegasu. Luxor: 4455 soba, 40000 zaposlenih, kazino na 120 000 kvadratnih metara, svetlost vidljiva na 250 milja. Soba br. 22.145: madrac opremljen senzorom, stolice koje pokretom generišu zvuk, treperava svetla.

 

288.

LANTERN DOGS

02:08 min

Nemačka, Austrija

Režija : Ger Ger

Direktor fotografije : Ger Ger

Produkcija : Ger Ger

Scenario : Ger Ger

Montaža : Ger Ger

Glumci : Ger Ger + Jakob Kort

Muzika : Ger Ger + Jakob Kort

 

Psi i psići Los Anđelesa. Trotoar – bogati, siromašni, poznati, prazni. Beverli Hils izgubljen i nađen u prevodu. Ko je pas – mi smo ono što radimo, pazi na slatke i dražesne bandere – na jakom svetlu, danju I noću.

 

289.

SHOOT DOWN OUT

04:04 min

Nemačka, Austrija

Režija : Ger Ger

Direktor fotografije : Ger Ger

Produkcija : Ger Ger

Scenario : Ger Ger

Montaža : Ger Ger

Glumci : Jakob Kort

Muzika : Ger Ger

 

Kupatilo u motelu – skriveno mesto za bacanje odeće. Nema prethodno komponovanih audio traka ovog puta, samo mirni real-time živi system. Tišina, sporost. Kontinuirani rizomski višekanalni instumenti, prekidani samo ljudskim uticajem. Umetničke refleksije na kontraste između prirode I urbanog okruženja I američkih istorijskih napora da kontrolišu prirodu. Gradovi predstavljaju najintenzivnije ljudske modifikacije fizičkog okruženja.

 

KOSMOPLOVCI : MACHINENTANZ, INTIMNA MAŠINA „, ALTP08

 

MASCHINENTANZ

by

kosmoplovci

released at icons2008 art & demo event, 6.-8.6.2008 at Kaapelitehdas ( Helsinki, Finland)

AUDIO>> KDES (excerpt from live performance at alternativefilmvideo2007 festival, held on December 2007 in DKSG, Belgrade, performed by Tatar and Dominator)

VIDEO>> HAVOK

FILEINFO>>

xvid video 720x576 @ 3000kbps CBR

mp3 audio 44100Hz @ 320kbps CBR

size 250,423,296 bytes (238MB)

 

www.kosmoplovci.net

june2008

 

we are back...

 

kosmoplovci + minimalartifact

"080808 of the death"

 

fxming death of the death / spontz

 

sound: dom + ps

visual: dom + ps

engine: merlucin + xphere

 

greetings to mfx, flo, satori, pwp, !=, fr, halcyon, sqny, $, kewlers, matt current, traction, ephidrena, still, spontz and others that my hangover is disregarding :)

 

http://kosmoplovci.net

http://tpolm.org/~ps


 

 

 


Sreda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedelja

Specijalni
program


Soundscapes of Memory

Videografija Regiona
Grčki video